vrijdag, maart 12, 2004

Cremeren in Breda? Over mijn lijk!

Een overleden man kan niet in Breda worden gecremeerd omdat zijn kist te breed is. Zijn kist is 2,30 meter lang en 85 centimeter breed. En dat is 1,5 centimeter te breed voor het crematorium in Breda. Volgens het betreffende crematorium kan er 'zo een paar centimeter van de kist af worden gehaald. De overledene ligt dan alleen niet helemaal vrij met zijn schouders, maar het kan wel'. De nabestaanden gunnen de man echter wat meer ruimte en wijken uit naar Bergen op Zoom, schrijft Algemeen Dagblad donderdag.
Een begrafenisondernemer uit Etten-Leur, waar het slachtoffer woonde, spreekt schande over de uitspraken van het crematorium in Breda. "We kunnen mensen wel in een kist proppen, maar dat lijkt ons niet erg gepast. U moest eens weten hoe vaak dat wel gebeurt. Wij leggen mensen netjes in hun kist."
Het crematorium in Breda is echter niet van plan de ovens breder te maken. En dat is uit respect voor de mens. "We kunnen de verbrandingskamers zo groot maken als we willen, maar we zijn geen vuilindustrie. We verbranden hier geen mensen, we cremeren ze."
(Bron)

Geen opmerkingen: