zaterdag, maart 13, 2004

NS zet treinen maandag drie minuten stil

UTRECHT - De treinen staan komende maandag vanaf 12.00 uur drie minuten stil. Dat heeft NS zaterdag gemeld. De actie is bedoeld om de slachtoffers van de aanslagen in Madrid te gedenken.
"We zijn erg nauw betrokken bij onze zusterorganisatie in Madrid. Dit gebaar is bedoeld als medeleven", aldus een woordvoerder van NS Reizigers. De aanslagen zijn volgens hem als een schok door het bedrijf gegaan. De directie heeft de dag na de aanslag ook een telegram gestuurd naar de Spaanse collega's.
De herdenking volgt op de oproep van de Europese Unie om maandag stil te staan bij de gevolgen van de aanslagen. Premier Balkenende heeft Nederland en het bedrijfsleven vervolgens opgeroepen daaraan gehoor te geven.
Voor de treinenloop maakt de herdenking niet veel uit, stelt de woordvoerder. "In principe schuift alles drie minuten op. Alle seinen gaan korte tijd op rood. Treinen stoppen, waar ze zich ook bevinden, op het station of in het weiland."
De herdenking heeft in het hele NS-bedrijf plaats. Alle medewerkers op kantoren, stations, werkplaatsen of op de trein wordt gevraagd eraan mee te doen.
(Bron)

Geen opmerkingen: