woensdag, maart 10, 2004

Hells Angels vast voor moord op clubgenoten

RIJSWIJK - De twee Hells Angels uit het Limburgse Oirsbeek die maandag door de politie zijn aangehouden in de gemeente Sittard-Geleen, worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op hun drie clubgenoten vorige maand. Dat liet het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag weten.
De zaak kwam aan het rollen toen de politie de twee mannen (43 en 37 jaar oud), leden van de Limburgse motorclub Nomads, maandagavond arresteerde op verdenking van gijzeling van twee leden van de Antilliaanse motorclub Caribbean Brothers. Een van de Nederlandse Angels is Nomads-leider R.S.
De met kogels doorzeefde stoffelijke overschotten van de drie vermoorde mannen werden op 13 februari gevonden in de Geleenbeek in Echt. De slachtoffers waren eveneens leden van de Nomads.
De technische recherche doorzocht dinsdag het clubhuis van de Limburgse motorclub op vingerafdrukken en DNA-sporen die verband kunnen houden met de moorden. Het onderzoek was dinsdagavond nog in volle gang. Volgens het landelijk parket gaat de zoekactie ook op woensdag nog door. "De technische recherche gaat met een stofkam door het pand op zoek naar eventuele sporen die licht kunnen werpen op de drievoudige moord", stelde een woordvoerder.
De politie viel het clubhuis maandagavond binnen. Verder deed ze nog invallen in zes woningen en een bedrijfspand in het zuiden van Limburg. Volgens de woordvoerder zette de politie 150 man van de korpsen Limburg-Zuid en -Noord en de nationale recherche in. Bij het clubhuis van de Nomads staan tientallen politiemensen van de Mobiele Eenheid paraat om het pand tijdens het onderzoek te bewaken.
De persofficier wilde bevestigen noch ontkennen dat de gijzeling en de moorden te maken hebben met een ruzie om een gestolen partij cocaïne. Over de resultaten van de huiszoekingen kon het parket ook nog geen mededelingen doen.
De twee Hells Angels gijzelden de leden van de Carribean Brothers in de gemeente Sittard-Geleen. De Antillianen (35 en 46 jaar oud), die eveneens werden opgepakt, hadden twee doorgeladen vuurwapens op zak. Volgens een woordvoerder van het parket bevonden deze twee verdachten zich op het moment van aanhouding niet meer in het gezelschap van hun gijzelnemers.
Volgens een woordvoerster van het Antilliaanse Openbaar Ministerie is de motorclub Caribbean Brothers een zusterorganisatie van de Hells Angels. Op de Antillen is volgens haar nog geen onderzoek naar de club ingesteld: "Het gaat om een Nederlands en niet om een Antilliaans onderzoek." Op de Antillen is ook nog geen rechtshulpverzoek binnengekomen om de Caribbean Brothers door te lichten. De woordvoerster zei echter uitdrukkelijk dat ze niet uitsluit dat dit alsnog gebeurt.
Het onderzoek naar de drie moorden ligt sinds vorige week bij het landelijk parket. Dat was nodig omdat het OM in Roermond niet genoeg mogelijkheden, capaciteit en deskundigheid heeft om de zaak verder te onderzoeken. De nationale recherche voert het onderzoek uit en wordt bijgestaan door beide Limburgse politiekorpsen.
(Bron)

Geen opmerkingen: