woensdag, juni 16, 2004

Groot gaslek in Venlo

VENLO - In Venlo is woensdagmiddag om half één een groot gaslek ontdekt in de buurt van de kruising Horsterweg/Groot Bollerweg. Politie en brandweer hebben het gebied afgezet, meldt een woordvoerder van de gemeente Venlo.
In het gebied lopen twee gasleidingen: een belangrijke van de Gasunie waar bijna 40 atmosfeer druk op staat en een kleinere leiding van Essent. Waarschijnlijk zit het lek in laatstgenoemde.
Energiebedrijf Essent is in een omtrek van enkele kilometers op diverse plaatsen aan het graven op zoek naar de lekkage. Het bedrijf heeft de gaskraan voor de leiding dichtgedraaid.
Vooralsnog wordt het gebied, waar zich vooral bedrijven bevinden, niet ontruimd. De politie houdt alle autoverkeer naar bedrijven in het afgezette gebied tegen. De werknemers mogen wel te voet naar hun werkplek of via een speciale uitgang met hun personenauto het terrein af.
De vrees bestond dat het gas zich via de riolering zou verspreiden, omdat uit die riolen een sterke gaslucht opstijgt. Inmiddels zijn alle putdeksels in het gebied opengezet om het gas te verspreiden.
De hulpdiensten lichten bewoners en bedrijven in het gebied momenteel in over het lek. De gasleiding wordt afgesloten.
(Bron)

Geen opmerkingen: