zaterdag, juni 19, 2004

Trouw: strijd om de macht bestuur LPF

AMSTERDAM - Binnen de Lijst Pim Fortuyn (LPF) is een felle strijd om de macht losgebarsten. Het bestuur van de partij voelt zich gechanteerd door vastgoedhandelaar Thünnessen, die wil dat het bestuur aftreedt. Dat schrijft dagblad Trouw zaterdag.
De partij verkeert in financiële moeilijkheden. Thünnessen wil alleen geld lenen aan de LPF als de bestuursleden vandaag op de ledenvergadering plaatsmaken voor mensen in wie hij vertrouwen heeft, zoals Marten Fortuyn en Gerard van As.
Als het bestuur niet aan de eisen van Thünnessen tegemoet komt, weigert hij een nieuwe lening van 70.000 euro te verstrekken. Eerder leende hij de partij al 800.000 euro. Dat bedrag heeft hij teruggeëist van het bestuur via een deurwaardersbevel.
(Bron)

'Bestuur LPF treedt af'

DEN HAAG - Het bestuur van de LPF treedt af. Dat heeft het Tweede-Kamerlid Van As zaterdag gezegd. De ledenvergadering staat volgens hem op het punt om een nieuw bestuur te kiezen dat de fractie in de Tweede Kamer goedgezind is.
Van As heeft er vertrouwen in dat de twee belangrijkste financiers van de LPF, de vastgoedondernemers Maas en Thünnessen, het met elkaar eens zullen worden over de schuldenlast van de partij.
(Bron)

Geen opmerkingen: