zondag, november 14, 2004

Amerikaan heeft Atlantis ontdekt

Robert Sarmast, een onafhankelijk werkende Amerikaanse onderzoeker, heeft naar eigen zeggen het bewijs gevonden dat het mythische Atlantis wel degelijk heeft bestaan. De resten van de reeds door Plato beschreven verzonken stad bevinden zich op de bodem van de Middellandse Zee, tussen het eiland Cyprus en Syriƫ.
Sarmast maakte dit bekend op een persconferentie in de Cypriotische havenstad Limassol. Zijn ontdekking blijkt de vrucht van tien jaar noeste arbeid. Sarmast en zijn team lokaliseerden sporen van door de mens gebouwde installaties op een diepte van anderhalve kilometer, 80 km ten zuid-oosten van Cyprus.
"Wat zou dat anders kunnen zijn dan Atlantis", zo stelde de vorser een retorische vraag. Tastbaar is het bewijs nog niet, gaf Sarmast toe, maar het "indirecte bewijs is onweerlegbaar". Om zijn expeditie met volkomen succes af te sluiten zegt de man nog zo'n 250.000 dollar nodig te hebben.
In 2003 had Sarmast onder de titel De ontdekking van Atlantis: de verrassingen van het eiland Cyprus al een boek geschreven waarin hij de stelling hard probeert te maken dat Cyprus het niet-gezonken gedeelte is van het eiland Atlantis.
(Bron)

Geen opmerkingen: