maandag, november 15, 2004

Media melden aftreden minister Powell

WASHINGTON - De afgelopen maanden is volop gespeculeerd over het vertrek van minister Powell van Buitenlandse Zaken. Die zou als de gematigde stem binnen de neoconservatieve regering niet langer willen meedoen aan de stammenstrijd met de hardliners als vice-president Cheney of minister van Defensie Rumsfeld.
Zowel The New York Times als de nieuwszender CNN berichtte kort na de presidentsverkiezingen dat Powell toch zou willen blijven.
Hij ziet voor zichzelf een belangrijke rol weggelegd in het dossier-Irak, waar vanaf 2005 het pad naar de democratie met verkiezingen moet worden ingeslagen, meldden de media. Powell gaf te kennen zijn toekomst binnenkort te willen bespreken met president Bush.
Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington heeft maandag bevestigd dat Colin Powell zijn ontslagbrief heeft ingediend. De minister zou ook zijn collega's hebben verteld dat hij terugtreedt. De brief zou vrijdag al op het Witte Huis zijn bezorgd, meldde CNN.
Het Witte Huis komt vermoedelijk maandag nog met een officiƫle bekendmaking over de ontslagaanvraag van de populaire minister. Onduidelijk is nog of de Amerikaanse president Bush het opstappen van Powell aanvaardt. Waarnemers noemen de huidige veiligheidsadviseur Condoleezza Rice als de gedoodverfde favoriet om Powell op te volgen.
(Bron)

Geen opmerkingen: