donderdag, november 18, 2004

Joodse man neergeschoten in Antwerpen

Een joodse man van 24 is afgelopen nacht neergeschoten in Antwerpen. Voorbijgangers vonden zijn lichaam rond 2u20 in de Lange Kievitstraat. Hij lag midden op de weg in een plas bloed. De man werd neergeschoten en verkeert in levensgevaar. Voorlopig is niet duidelijk of het om een antisemitische daad gaat.
Het slachtoffer is een vrome, orthodoxe jood met Britse nationaliteit. Hij kwam van een synagoge in de Mercatorstraat, waaraan hij verbonden was, en ging naar huis toen hij een kogel in het hoofd kreeg. De man is in zeer kritieke toestand opgenomen in het Sint-Vincentiusziekenhuis.
Zijn lichaam lag midden op straat, zodat aanvankelijk gedacht werd dat de man was omvergereden en dat de chauffeur vluchtmisdrijf had gepleegd. Maar bij onderzoek bleek dat de man in het hoofd was geschoten. Er werd ook een kogelhuls aangetroffen.
Het parket en de onderzoeksrechter stapten ter plaatse af. Ook het labo kwam ter plaatste. Het onderzoek moet nu verder uitsluitsel brengen over de omstandigheden. Het parket sluit geen enkele piste uit, maar zegt dat er voorlopig geen aanwijzingen zijn dat het gaat om een racistische of antisemitische daad.
De politie zal intussen het aantal patrouilles in de joodse buurt opdrijven. Afhankelijk van de evolutie in het onderzoek zullen de controles later nog extra verhoogd worden. Omdat er op de plaats van de misdaad geen sporen werden aangetroffen, doen de speurders een oproep naar getuigen.
(Bron)

Geen opmerkingen: