dinsdag, april 05, 2005

Man omgekomen door ongeval in grot

MAASTRICHT - Een nog onbekende man is dinsdagmiddag om het leven gekomen door een ongeval in een grot in Maastricht. Dat meldde de politie dinsdag.
Het ongeval gebeurde in de grotten van de Cannerberg bij Chateau Neercanne. Tijdens werkzaamheden door een asbestsaneringsbedrijf kwam door nog onbekende oorzaak een deel van het plafond van de grot omlaag. Het slachtoffer werd daarbij geraakt door een blok mergel en overleed ter plaatse.
De grot werd tientallen jaren gebruikt door de NAVO en wordt nu ontmanteld. Hij is ernstig vervuild met asbest. Op het moment van het ongeval waren er zes mensen in de grot aan het werk. De vijf overige werknemers zijn ongedeerd.
Politie en andere hulpverleners kunnen de grot wegens instortingsgevaar niet in. Het stoffelijk overschot van de man ligt nog in de grot. De hulpdiensten wachten op het Staatstoezicht op de Mijnen. Die moet de staat van de grotten beoordelen en beslissen of er iemand in mag.
(Bron)

Ik mag toch aannemen dat het niet een onbekende man is, maar iemand waarvan de politie de identiteit niet heeft vrijgegeven. Een bedrijf weet toch wie er aan het werk zijn lijkt me.
Lullig ongeluk :-(

Geen opmerkingen: