Brits gezin blijkt stel drugsbaronnen
LONDEN - Een Brits gezin dat zo op het eerste gezicht een sober leven leek te leiden, is ontmaskerd als een stel drugsbaronnen dat voorraden en opbrengsten op geheime bergplaatsen in de vrije natuur bij hun huis verborg. De politie vond tijdens een elf maanden durend onderzoek langs een landelijk voetpad talrijke geheime bergplaatsen waar cocaïne en andere drugs in sokken en supermarkttasje waren verborgen en waar enorme geldbedragen in plastic tasjes en vaten begraven waren. Dat meldde de Britse krant The Times woensdag.
De details over de activiteiten van het gezin werden openbaar tijdens de rechtszaak in Cambridge tegen de 33-jarige dochter van het echtpaar Warden uit Wisbech. Partijtjes drugs die opgehaald zouden worden door klanten, hingen de familieleden in sokken of plastic tasjes in bomen en struiken. De kopers lieten het geld op vergelijkbare wijze achter.
Hoofdinspecteur George Collings die het onderzoek leidde, zei dat het gezin volgens hem schuldig is aan drugshandel 'op enorme schaal'. "Het was een bizarre zaak en volgens mij een unieke. De familie Warden deed zich naar buiten toe voor als een gezin die van tamelijk bescheiden middelen moest rondkomen." Alleen de heer des huizes Barry (60) had een baan. Zijn 54-jarige vrouw en de dochter (33) en hun zoons (28 en 25) leken zonder werk te zitten.
Onzichtbaar voor het oog van de buitenwereld dreven zij echter een fabrieksmatige handel in allerlei soorten drugs. Tijdens een gesprek met een undercoveragent vertelde mevrouw Warden dat zij de afgelopen tien jaar nog nooit zonder voorraad cocaïne had gezeten.
Niet erg professioneel was de wijze waarop de drugsbaronnen bijhielden waar alle voorraden en opbrengsten verborgen waren: in een slordig schetsje op de achterkant van de kassabon van een supermarkt. De politie vermoedt dat zij bij het minutieuze speurwerk niet alles heeft gevonden en dat ook de familie zelf niet meer precies heeft geweten waar alles te vinden was. "Ze begroeven drugs in sokken alsof ze aardappelen aan het poten waren."
De enorme opbrengst van hun handel gaven de Wardens uit aan luxe vakanties in het Caribisch gebied en op de Canarische eilanden (naar schatting 150.000 euro), dure juwelen, twee boten, vijf dure nieuwe auto's (samen vermoedelijk meer dan 300.000 euro) en een grote serre aan de achterkant van hun huis. Daarin stond een televisie die zo groot en zwaar was dat zes mensen hem amper konden tillen. Op het moment dat zij aangehouden werd, had mevrouw Warden net een nieuwe keuken besteld voor meer dan 50.000 euro. Haar man hield dertig greyhounds.
De leden van het gezin beschouwden het landelijke voetpad waarbij zij hun voorraden bewaarden als hun persoonlijk bezit. Zij reden met zware motoren naar de voorraadplaatsen om 'bestellingen' klaar te maken en zij bedreigden voetgangers zodanig dat die het pad meden. Uiteindelijk stapte kennelijk een van de omwonenden naar de politie.
(Bron)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten