donderdag, mei 12, 2005

Wilders wil inzicht in geheugensteuntjes kabinet

De geheugensteuntjes met argumenten om de Nederlandse burger te overtuigen van een ja voor de invoering van de Europese grondwet zijn 'knullig'. Dat zegt het onafhankelijke Tweede-Kamerlid Geert Wilders. Premier Jan Peter Balkenende deelde deze week aan zijn collega's 39 kaartjes uit waarop redenen staan om de grondwet in te voeren. Het kabinet hoopt zo in het debat met de tegenstanders niet met de mond vol tanden te staan.
Verschillende argumenten op de kaartjes zijn onjuist, zegt het Kamerlid. "Deze kaartjes beïnvloeden op een negatieve manier de campagne." Kaartje 12 zegt volgens de parlementariër dat Nederland een vetorecht heeft bij de vaststelling van de Europese begroting. "Dit is niet nieuw, dat was al zo en dat is dus geen argument."
Daarom wil het Kamerlid, die zelf tegen de invoering van de Europese grondwet is, de geplastificeerde kaartjes inzien om ze te controleren op onjuistheden. Donderdagmiddag stuurde Wilders zijn aanvraag naar Balkenende's ministerie van Algemene Zaken.
Wilders trekt volgende week het land in om de Nederlandse kiezer te overtuigen van een stem tegen de Europese grondwet. Het Kamerlid zegt zijn argumenten klaar te hebben en is verbaasd dat de ministers de kaartjes nodig hebben, 'omdat ze het niet weten'. De voormalig VVD'er is onder meer tegen de invoering van de grondwet omdat hij vindt dat Nederland door Europese regelgeving wordt ondergesneeuwd.
(Bron)

Geen opmerkingen: