zondag, oktober 16, 2005

Minister Brinkhorst ongedeerd na aardbeving Tokio

AMSTERDAM - Bij de aardbeving in Tokio is minister van Economische Zaken Laurens-Jan Brinkhorst (D66) zondag ongedeerd gebleven. "Hij heeft de beving niet gevoeld", zegt zijn woordvoerder Job Frieszo. De minister is in Tokio voor een werkbezoek en spreekt onder andere met zijn ambtsgenoot.
Japan werd zondag getroffen door een aardbeving met een kracht van 5.1 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag ten noordoosten van de hoofdstad.
De minister zat in de trein tussen de steden Nikko en Tokio op het moment van de aardbeving, zegt Frieszo. Aan de beving heeft Brinkhorst alleen wat vertraging overgehouden. De minister bezocht in Nikko een festival.
De komende dagen spreekt de minister met Japanse ministers en parlementariƫrs over de vergrijzing in Japan. Zowel Japan en Nederland hebben te maken met hetzelfde probleem, stelt Frieszo. "Japan kent ook een grote groep ouderen die door een relatief kleine groep werkenden moet worden verzorgd."
Japan is een van de landen ter wereld waar de meeste aardbevingen voorkomen. Het Aziatische land ligt op een plek waar vier tektonische platen bijeenkomen.
(Bron)

Geen opmerkingen: