woensdag, oktober 26, 2005

'Stand by-stand' pc kost miljoenen euro's

RIJSWIJK - De stand by-stand op pc's bespaart geen geld maar kost in werkelijkheid miljoenen euro's aan elektriciteit. Dat staat op de site van het HCC Magazine. De vereniging voor computergebruikers HCC baseert zich op een onderzoek van Fujitsu Siemens. Volgens Fujitsu kan de pc veel beter uitgezet worden.
Van de duizend ondervraagden gaf meer dan eenderde aan de computer op de werkplek niet uit te schakelen. Alleen al in Groot-Brittanniƫ kan jaarlijks 180 miljoen euro worden bespaard.
Meer dan driekwart van de Engelse werknemers zegt meer op te letten op verspilling van energie dan dat zij dat vijf jaar geleden deden. Echter 37 procent gaf aan nooit de pc uit te zetten wanneer zij naar huis gaan.
(Bron)

Als je ziet wat een kerstbomen die kantoren na werktijd zijn, kan die standby-stand haast geen verschil maken.
(Overigens: hier in Utrecht is bij het station een kantoor dat in kersttijd inderdaad als kerstboom dient, met naar boven toe steeds wat minder ramen verlicht zodat je een sparrensilhouet krijgt. Dat zal de 'zuinigste' tijd van het jaar zijn - dan zijn er tenminste in een paar kamers wat lichten uit.)

Geen opmerkingen: