donderdag, oktober 27, 2005

Vliegen wordt fors duurder

AMSTERDAM - Vakantiegangers kunnen volgend jaar veel hogere prijzen tegemoet zien. De Nederlandse vliegmaatschappijen zullen de prijzen die ze in rekening brengen bij reisorganisaties met 10 tot 20 procent verhogen. De woordvoerders van Martinair en Transavia bevestigden donderdag een bericht in De Telegraaf.
Bij de onderhandelingen met de reisorganisaties voeren de vliegmaatschappijen de sterk gestegen prijzen van de brandstof door. Directeur marketing en verkoop van Transavia W. Hondius houdt het op een prijsstijging van 15 tot 20 procent, afhankelijk van de lengte van de vlucht. Een woordvoerder van Martinair heeft het over verhogingen van 10 tot 15 procent.
(Bron)

Paar keer op de radio gehoord vandaag: de dame die uitlegt dat door de prijsstunters bedrijven als Transavia de prijzen van vakantievluchten moeten laten stijgen 'om in de markt te blijven'.
Dus om te concurreren met lage prijzen gooi je de prijzen omhoog - nou ja, ik heb nooit wat begrepen van economie, dus dit gaat ook boven m'n pet.

Geen opmerkingen: