donderdag, november 10, 2005

Brand op bajesboot Rotterdam

ROTTERDAM - De politie heeft vier personen die vastzitten op een detentieboot in de Merwehaven in Rotterdam, voor brandstichting aangehouden. Dat heeft de politie in Rotterdam donderdag laten weten. Op die bajesboot woedde in de nacht van woensdag op donderdag een kleine brand in een recreatieruimte.
De brand was snel geblust, maar veroorzaakte wel veel rookontwikkeling. De illegale vreemdelingen die op de boot verblijven, hoefden niet te worden geƫvacueerd en niemand raakte gewond.
De politie gaat ervan uit dat de brand op de bajesboot is aangestoken. De brandmelding kwam rond 02.30 uur bij de brandweer binnen. De brand is gesticht in het isolatiemateriaal in het plafond van de recreatieruimte.
Justitie heeft twee weken geleden een aantal overlevenden van de fatale brand op Schiphol overgebracht naar de twee bajesboten in Rotterdam. Volgens justitie is de brand in het cellencomplex op Schiphol ook ontstaan door brandstichting. In dit cellencomplex zaten ook illegalen die op hun uitzetting wachtten. Op de luchthaven kostte de brandstichting elf mensen het leven. Vijftien anderen raakten gewond.
(Bron)

Geen opmerkingen: