vrijdag, november 11, 2005

Opnieuw liquidatie in Amsterdam

AMSTERDAM - In Amsterdam Buitenveldert is donderdagavond rond 20.15 uur George van Kleef geliquideerd. De 44-jarige Van Kleef is volgens de politie een bekende in de Amsterdamse onderwereld. De man is van dichtbij door twee anderen beschoten, vermoedelijk met een automatisch wapen.
Het incident vond plaats op het Tjotterspad, bij een jachthaven naast het Amsterdamse Bos. Volgens een woordvoerder van de politie zijn twee personen na de schietpartij weggefietst. Het technisch onderzoek op de plaats van het delict zal naar verwachting nog geruime tijd duren.
Peter R. de Vries liet in het programma Barend en Van Dorp telefonisch weten dat Van Kleef een bekende was van de familie Holleeder. Van Kleef zou actief zijn geweest in de onderwereld. Hij woonde volgens de misdaadverslaggever op een woonboot bij de jachthaven.
Een ooggetuige meldde tegenover NU.nl twee knallen gehoord te hebben, waarna iemand 'nee, nee' riep. Vervolgens zouden nog een aantal schoten gevallen zijn. Volgens de ooggetuige was na een paar minuten de politie ter plaatse, gevolgd door de ambulance. Het gebied is afgezet voor onderzoek.
Van Kleef is het vierde slachtoffer van een liquidatie in tien dagen tijd. Vorige week werden oud-advocaat Evert Hingst en vastgoedhandelaar Houtman doodgeschoten. In Thailand werd de topcrimineel John Mieremet gedood.
(Bron)

Geen opmerkingen: