zaterdag, maart 03, 2007

'Activatiecode Vista gekraakt'

AMSTERDAM - Een website heeft een key generator geplaatst waarmee het mogelijk zou zijn om de activatiecode van Windows Vista te kraken.
De generator probeert alle mogelijke tekens in een serie van 25 om zo een werkende code te genereren. Het zou dan enkel nog een kwestie van tijd zijn om tot een succesvolle poging te komen.
Sommige gebruikers van de 'key-gen' zeggen dat zij na een paar uur al één of meerdere codes hadden gekraakt. Anderen meldden echter dat zij na vijftig uur nog altijd geen werkende activatiecode hebben.
De generator kan 20.000 codes per uur testen, maar op dat tempo zou het in theorie maanden of zelfs jaren kunnen duren voordat één computer een werkende code produceert.
Niettemin neemt Microsoft het mogelijke lek hoog op. Via hun blog laat het bedrijf weten dat zij de zaak zullen onderzoeken. Volgens Microsoft is er nog geen melding van een succesvolle kraak.
Het is in theorie mogelijk dat de generator een activatiecode genereert die al in gebruik is. De softwaregigant garandeert gebruikers die Vista hebben aangeschaft dat als er een 'dubbele' code wordt ingevoerd, zij er alles aan zullen doen om "kopers van Vista te beschermen."
Keznews, die de generator op zijn website aanbiedt, roept bezoekers op om gekraakte activatiecodes niet door te verkopen.
"Ik steun geen piraterij. Dit is slechts een experiment dat ik voor de lol heb uitgeprobeerd. Sorry voor het kraken van je mooie systeem Bill Gates", aldus de auteur.
(Bron)

Geen opmerkingen: