maandag, april 16, 2007

Doden door schietpartij op universiteit Virginia

BLACKSBURG - Zeker twintig mensen zijn maandag om het leven gekomen door een schietpartij in een gebouw van de technische universiteit in de Amerikaanse staat Virginia.
Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN zijn er 22 doden te betreuren, onder wie de schutter. Het is onduidelijk of de dader door de politie is neergeschoten of de hand aan zichzelf heeft geslagen. Er zouden 28 gewonden zijn.
Volgens een woordvoerder van de politie begonnen de gewelddadigheden in een woongebouw op de campus. Daar zou zeker één persoon zijn gedood. Twee uur later richtte de dader een bloedbad aan in de zogeheten Norris Hall, waar zich een aantal klaslokalen bevinden.
Volgens de woordvoerder is het niet duidelijk of de dader een student was. Zeker is dat een aantal slachtoffers op Virginia Tech studeerde en enkelen in klaslokalen zijn doodgeschoten.
De rector van de universiteit, Charles Steger, sprak van "een tragedie met monumentale proporties".
Onder studenten van de technische universiteit van Virginia heerste maandag grote paniek. Sommige studenten in het gebouw sloten zichzelf op in hun kamers en zaten op de grond om onzichtbaar te zijn vanaf de straat. Andere studenten meldden dat ze op internet probeerden te ontdekken wat er aan de hand was.
In het lesgebouw Norris Hall, waar de meeste slachtoffers vielen, probeerden studenten wanhopig te vluchten. Zeker één persoon raakte gewond toen hij uit een raam sprong.
De Amerikaanse president George Bush heeft maandag zijn afgrijzen uitgesproken over de schietpartij. Bush was "met afschuw vervuld", liet zijn woordvoerder weten.
(Bron)

Geen opmerkingen: