maandag, april 16, 2007

PvdA-college staat nieuwe weigerambtenaar toe

ACHTKARSPELEN - De gemeente Achtkarspelen heeft sinds maandag een nieuwe weigerambtenaar in dienst. ChristenUnie-wethouder Pieter van der Veen heeft bij zijn installatie aangegeven gewetensbezwaren te hebben tegen het sluiten van homohuwelijken.
Zijn standpunt druist in tegen een motie van de gemeenteraad, die voorschreef dat alle toekomstige ambtenaren alle huwelijken moeten sluiten.
Alle oppositiepartijen en de PvdA steunden drie weken geleden die motie. Na aandringen van coalitiegenoten CDA en ChristenUnie ging de PvdA-fractie maandag echter alsnog akkoord met een alternatieve motie. Hierin staat dat er ruimte moet zijn om rekening te houden met de persoonlijke voorkeur van de trouwambtenaren.
(Bron)

Slappe hap.
(En wat zou er gebeuren als er een moslim-wethouder hetzelfde weigert?)

2 opmerkingen:

Unknown zei

Nou hetz elfde als met een kamerlid wat 7e dagsadventist is, namelijk een hetze.

Anoniem zei

Wàt een gezeik van de homobeweging weer: je kúnt trouwen in dit land, je kunt zèlfs trouwen in iedere gemeente in dit land, en nou moet het weer kunnen bij ìedere ambtenaar... Vragen we niet wat veel, vrienden, en zijn we nu zelf niet een beetje onverdraagzaam tegenover andersdenkenden?

Hoe zit het trouwens met de vele artsen die principieel een abortus weigeren uit te voeren? Daar hoor ik nooit iemand over....