woensdag, april 18, 2007

Ik moet nog een en ander 'opruimen' hier. Opruimen op z'n Hippo's, maar toch. Want morgenochtend komt - als het goed is - de kozijnenman m/v.
We hebben hier nogal eigenaardige ramen. We hebben dubbel glas, maar dan net iets anders. In het slaapkamerraam zit echt dubbelglas, maar in de huiskamer zit gewoon glas in de vier ramen. De truc is dat je alle ramen dichtdoet: dubbel glas!
Theoretisch kun je bijvoorbeeld het linkerbinnenraam en het rechterbuitenraam op een kier zetten - in principe moet je dat vast kunnen zetten (heeft hier nooit gewerkt) en in principe moet je dan toch nog ventilatie hebben (heeft hier - juist).
Het keukenraam is precies zo.
De kozijnen zijn van kunststof. Je kan er een flinke stofzuiger op los laten, maar zodra je het raam openzet, waait er toch van alles in die gleufjes.
De handgreepjes, erg klein, zijn ook van kunststof. Dat spul wordt hard en bros (ontsnapte weekmakers?) en breekt af als je het raam open probeert te schuiven in dat stroeve kozijn. Gevolg: een lelijke haal in je handen, een onbruikbare raamgreep, en dan laat je het raam voortaan maar verder dicht, of op een kier.

Hoe dan ook, de woningbouwvereniging stuurt eens per jaar iemand langs daarvoor. Iemand met een hele sterke ministofzuiger en en een enorme voorraad greepjes.
Of we dan wel even de vensterbank willen leeghalen (geen punt). Maar dan lijkt het me zomaar dat z/hij ook wel bij dat andere raam wil, in de keuken. Misschien is het dan wel enigszins handig als ik die afwas ehm... Doe? Wegmoffel?

Geen opmerkingen: