maandag, april 16, 2007

Optreden in Pauw & Witteman kost Jan Wolkers opdracht

HILVERSUM - Een optreden in het tv-programma Pauw & Witteman heeft kunstenaar Jan Wolkers een opdracht ter waarde van 80.000 euro gekost.
De gemeente Noordoostpolder heeft Wolkers laten weten een ander te zoeken voor een beeld dat in Emmeloord zou komen. Dat schrijft Paul Witteman in zijn column in VARA TV Magazine die deze week verschijnt.
Jan Wolkers, zijn vrouw en hun zoons waren donderdag 22 maart te gast in het tv-programma. Jeroen Pauw las een "pikant fragment" voor uit een dagboek van de kunstenaar uit 1974.
Korte tijd later liet, zo schrijft Witteman, de gemeente Noordoostpolder weten de besprekingen over de opdracht stop te zetten. Aan Wolkers was gevraagd een beeld te maken voor de binnenscheepvaart.
(Bron)

Wat een u-weet-wel-smoes. Willen ze beweren dat ze niet wisten dat Wolkers zulk materiaal heeft geschreven? En wat heeft dat trouwens te maken met zijn beeldhouwvaardigheden?

1 opmerking:

Anoniem zei

Jeetje, dat dagboek is uit 1974! En dat dringt nu al tot de Noordoostpolder door? Mooi land om nìet te gaan wonen dunkt me :-)