donderdag, mei 03, 2007

Dam meest hak-onvriendelijke plein van Nederland

AMSTERDAM - De Dam in Amsterdam is volgens vrouwen het meest hak-onvriendelijke plein van Nederland. Ruim een op de vijf vrouwen beschouwt de Dam letterlijk als grooste struikelblok voor hoge hakken. Dat bleek dinsdag uit een onderzoek van Compeed, producent van voetverzorgingsproducten, onder achthonderd vrouwen.
De Dam wordt op ruime afstand gevolgd door het Onze Lieve VrouwePlein in Maastricht, de Grote Markt in Breda en het Utrechtse Domplein.
De Oude Gracht in Utrecht is door 20 procent van de ondervraagde vrouwen uitgeroepen tot meest hak-onvriendelijke winkelstraat van Nederland. Op de tweede plaats komt de Grote Straat in Maastricht, gevolgd door de Amsterdamse Kalverstraat.
Uit het onderzoek bleek verder dat van de Nederlandse vrouwen van 16 jaar en ouder 63 procent wel eens hoge hakken draagt. Iets meer dan een kwart van de vrouwen noemt autorijden met hoge hakken gevaarlijk.
In 2003 werd het gewraakte plein in de hoofdstad voorzien van twee natuurstenen banen die vrouwen op hakken en gehandicapten door de zee van kleine keitjes leiden. De Dam werd in 2001 geheel opnieuw bestraat met keitjes.
De wegen en fietspaden hebben geslepen keitjes, maar de steentjes op de voetgangersdelen zijn niet geslepen.
(Bron)

Geen opmerkingen: