dinsdag, mei 01, 2007

Studenten willen af van limiet bijverdienen

UTRECHT - De grens voor bijverdiensten van studenten moet worden afgeschaft. Dat stelt het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) in een dinsdag verschenen notitie over het ondernemerschap.
"Die grens is een bureaucratisch pesterijtje", zegt ISO-voorzitter Sebastiaan den Bak. "De grens belemmert de studentondernemer." Als studenten meer dan 10.532 euro per jaar bijverdienen, krijgen ze geen studiefinanciering en OV-jaarkaart meer.
Het ISO richt het verzoek aan minister Ronald Plasterk (Onderwijs), die vorige week in de Tweede Kamer al verklaarde een grens te willen handhaven. Als studenten zo veel verdienen, hebben ze die studiefinanciering niet nodig, redeneerde hij.
Het verzoek van het ISO maakt deel uit van een tienpuntenplan, dat gericht is op bevordering van het ondernemerschap in het hoger onderwijs. Dat plan omvat ook de instelling van een investeringsfonds waarmee studenten hun bedrijfjes kunnen financieren.
Verder moeten volgens het ISO octrooien toegankelijker worden gemaakt voor studenten.
(Bron)

Een 'bureaucratisch pesterijtje'?! In welke wereld leeft die Sebastiaan den Bak? 10000 euro, veel uitkeringstrekkers halen dat bedrag niet eens.
Dat is géén bijverdienste. Dan is het onzin als je daarnaast nog eens studiefinanciering en een OV-kaart krijgt.

Geen opmerkingen: