zaterdag, mei 05, 2007

'Driekwart raamprostituees uitgebuit'

AMSTERDAM - Driekwart van de raamprostituees is slachtoffer van mensenhandel. De vrouwen worden bedreigd, gedwongen klanten te ontvangen of moeten grote delen van hun inkomsten afstaan, schrijft de Volkskrant zaterdag.
De krant baseert dit op gesprekken met de landelijke coördinator mensenhandel van de politie, zedenrechercheurs, en medewerkers van de Nationale Recherche.
Het percentage slachtoffers is hoger dan aangenomen, omdat veel schattingen gebaseerd zijn op verklaringen van prostituees. Die zouden ontkennen dat ze worden uitgebuit, maar getuigenverklaringen, telefoontaps en observaties van de politie zouden een compleet ander beeld geven.
In februari en april werd een bende mensenhandelaars opgepakt. De bende liet de afgelopen jaren zeker negentig prostituees tegen hun wil werken achter ramen in Amsterdam, Utrecht, Alkmaar en Den Haag.
De vrouwen werden bewaakt door bodyguards en ernstig mishandeld. "De arrestatie van deze organisatie is slechts het topje van de ijsberg", zegt Jan van Til, teamleider van de Nationale Recherche.
(Bron)

3 opmerkingen:

Unknown zei

Terwijl die ramen enzo dan door de woningbouw worden verhuurd.

Anoniem zei

De meeste zijn eigendom van dubieuze vastgoedhandelaren.

Unknown zei

Nou hier in Ehv Woensel West zijn de ramen van woningbouw Trudo.