donderdag, juli 05, 2007

Verkeerschaos door weggespoelde belijning

AMSTERDAM - Problemen met het aanbrengen van tijdelijke belijning op de rijksweg A9 aan de zuidkant van Amsterdam hebben donderdagochtend en begin van de middag een grote verkeerchaos veroorzaakt.
Op deze weg en omliggende wegen stonden tientallen kilometers lange files omdat er op het bewuste stuk van de A9 maar een rijstrook beschikbaar was. Rijkswaterstaat stelt voor de avondspits minstens twee rijstroken open.
Vrijdag begint Rijkswaterstaat met groot onderhoud aan het deel van de A9 tussen knooppunt Holendrecht en de afslag Aalsmeer. Ter voorbereiding daarop zouden in de nacht van woensdag op donderdag tijdelijke gele weglijnen worden aangebracht om drie versmalde rijstroken aan te geven.
"Maar door hevige regenval kon de gele verf voor die lijnen en de zwarte verf die de bestaande witte lijnen onzichtbaar maakt slecht aan het wegdek hechten", aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat. Om te voorkomen dat weggebruikers door onduidelijke markeringen in verwarring zouden raken, stelde Rijkwaterstaat slechts een rijbaan open.
Dat leidde tot grote opstoppingen in de ochtendspits. Vanuit Utrecht stond op het hoogtepunt 36 kilometer file, vanuit het noorden 20 kilometer en vanuit de richting Amersfoort stond ook een file van 15 kilometer. Omrijden via de ring Amsterdam was evenmin een optie, omdat ook daar het verkeer vaststond.
Automobilisten die probeerden om te rijden via de N201 tussen Uithoorn en Hilversum kwamen op die weg tusen Mijdrecht en Hilversum in een opstopping van 20 kilometer terecht. Pas rond 12.30 uur waren vrijwel alle problemen verholpen.
(Bron)

Geen opmerkingen: