woensdag, november 28, 2007

Christenen willen verbod op housefeest in kerk

NAALDWIJK - De fractie van de ChristenUnie/SGP in de gemeente Westland wil een verbod op het houden van muziekfeesten in de Oude Kerk in Naaldwijk. Dat stelt de partij woensdag naar aanleiding van een houseparty afgelopen weekeinde in de monumentale kerk.
Volgens fractievoorzitter Arie van Heteren heeft de Oude Kerk schade opgelopen door geluidstrillingen van de muziek. Bovendien zouden wildplassers de muren hebben aangetast. De christelijke partij zegt daarover "zeer geschokt en bedroefd" te zijn.
Een kerk is volgens de fractie niet geschikt voor het houden van een dansfeest "waarbij muziek ten gehore wordt gebracht die in schrille tegenstelling staat tot de psalmen en gezangen tot Gods eer".
De combinatie van een housefeest en een kerk noemt Van Heteren dan ook "een soort vloeken in de kerk". Volgens de fractievoorzitter is hij de laatste dagen meermalen gebeld door omwonenden van de kerk, die overlast hadden van het feest.
"Ze vertelden dat de buitendeuren van de kerk openstonden, om schade aan het gebouw te voorkomen."
Bovendien zouden er onvoldoende toiletten in het gebouw aanwezig zijn, waardoor de feestgangers hun blaas leegden tegen de buitengevel.
"De Oude Kerk is in de vijftiende eeuw gebouwd en een rijksmonument. Daar moet je geen feesten in houden", aldus Van Heteren. Hij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college met daarin het verzoek om geen vergunning meer te verlenen voor dergelijke festiviteiten.
(Bron)

Ik heb dit bericht al een paar keer gelezen. En steeds komt dezelfde muziek in me op...

Geen opmerkingen: