woensdag, november 28, 2007

'Mind the gap' vrouw ontslagen na kritiek op metro

AMSTERDAM - De vrouw achter de vriendelijke, evenwichtige stem die reizigers in de Londense metro waarschuwt met 'mind the gap' (pas op het afstapje), is ontslagen omdat ze tegen een krant had gezegd dat ze de ondergrondse eigenlijk vreselijk vindt.
De 36-jarige Emma Clarke is al sinds 1999 de stem achter de aankondigingen in de Londense 'Tube'. De omroepster waarschuwt passagiers niet alleen voor de ruimte tussen de metrowagen en het perron, maar kondigt ook metrostations aan en vermeldt wachttijden.
Transport for London, dat verantwoordelijk is voor de metro, zei maandag dat Clarke was ontslagen omdat ze tegen de krant The Mail on Sunday had gezegd dat ze de ondergrondse zoveel mogelijk mijdt. "Het idee om minutenlang met vreemden in de metro te zitten en te moeten luisteren naar mijn eigen stem die eindeloos wordt herhaald vervult me met afgrijzen", zei ze tegen de krant.
In het interview werd ook melding gemaakt van de website van Clarke, waarop een serie van parodieën op de metroberichten te beluisteren valt. In een van de nepberichten wordt een passagier gewaarschuwd om niet naar de borsten van een vrouw te kijken. Een ander bericht is een boodschap aan een Amerikaanse toerist: "U praat bijna zeker te luid".
Transport for London zei dat het geen problemen heeft met de parodieën, maar dat de kritiek op de metro zelf te ver gaat. Totdat er een vervanger is gevonden is Clarke's stem voorlopig nog in de Londense metro te horen.
(Bron)

Ze is dus ontslagen wegens 'kritiek', namelijk dat ze niet naar haar eigen stem wil luisteren.
Ik kan het niet volgen, maar dat zal wel aan mij liggen.

Geen opmerkingen: