woensdag, november 28, 2007

Meeste leerlingen willen zes uur per dag les

DEN HAAG - De meeste leerlingen (84 procent) willen zes uur per dag op school zitten. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van Codename Future, een uitgeverij van digitaal lesmateriaal gericht op vaardighedenonderwijs.
De uitgeverij vroeg aan 5185 leerlingen hoeveel uren zij gemiddeld op school willen zitten naar aanleiding van de protesten tegen de norm van 1040 uur.
Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) liet maandag bij Pauw & Witteman weten dat de norm, omgerekend naar een gemiddeld aantal uur per dag, betekent dat een leerling gemiddeld 5,4 uur per dag op school moet zitten.
Uit het onderzoek blijkt dat de norm van 1040 uur voor een groot deel van alle ondervraagde leerlingen dus geen probleem oplevert, stelt de uitgeverij.
Drie procent van de scholieren wil gemiddeld acht uur per dag op school zitten. Vier uur per dag aanwezig zijn op school vindt 14 procent van de respondenten een goed idee.
Volgens Codename Future blijkt uit dit onderzoek dat veel leerlingen actie voeren zonder precies te weten wat de 1040 uur in de dagelijkse praktijk betekent.
"De onvrede moet dus een andere oorzaak hebben dan de norm van 1040 uur."
(Bron)

Of ze kunnen niet zo goed tellen, of de spreiding is niet goed.
De meeste dagen op mijn middelbare school besloegen 7 lesuren (van 50 minuten), zeg maar van half negen tot half vier.

Geen opmerkingen: