maandag, maart 03, 2008

Voetbalfan loopt risico op mazelen

Zwitserland waarschuwt voetballiefhebbers en toeristen voor mazelen. Iedereen die van de zomer van plan is bij de UEFA-cup aanwezig te zijn, wordt aangeraden maatregelen te nemen.
In Zwitserland zijn er het afgelopen jaar al 420 mensen ziek geworden van het mazelenvirus. In 2007 zijn zelfs ruim duizend mensen besmet geraakt. Daarom waarschuwen de autoriteiten nu dat iedereen in Zwitserland die niet gevaccineerd is, dat alsnog moet doen. Ook toeristen die van plan zijn naar Zwitserland te gaan.
Bij de UEFA-cup komen er grote hoeveelheden mensen samen, op een kleine oppervlakte. Het virus kan zich dan juist goed verspreiden. De wereldgezondheidsorganisatie is dan ook bang voor duizenden nieuwe besmettingen, onder de supporters en teams.
De vaccinatie tegen mazelen is onderdeel van het Nederlands Rijksvaccinatieprogramma. In principe ben je als Nederlander dan ook beschermd. Maar steeds vaker geven ouders aan hun kinderen niet te willen vaccineren vanwege geloofsovertuigingen, of uit angst voor bijwerkingen. Mensen die niet gevaccineerd zijn, worden geadviseerd om dat nu alsnog te doen.
(Bron)

Geen opmerkingen: