zaterdag, augustus 16, 2008

Balkon en berging weer verplicht bij nieuwbouw

DEN HAAG - Nieuwbouw-flats moeten opnieuw opgeleverd worden met een balkon en een berging. Minister Ella Vogelaar (VROM) gaat dit vastleggen in een nieuw bouwbesluit.
Een woordvoerster van haar ministerie heeft dat bevestigd.
Sinds 2003 is de verplichting om de flats te voorzien van een buitenruimte en een berging geschrapt.
Verwacht werd dat de markt zijn werk zou doen en dat aannemers uit zichzelf tegemoet zouden komen aan de wensen van de kopers.
Dat leidde tot kritiek van onder meer de vier grote steden, de Vereniging Eigen Huis en de Fietsersbond, die vindt dat de mogelijkheid om een rijwiel te stallen een eis moet zijn.
(Bron)

Arme bouwboeren, want zeker in de steden wordt er steeds meer gebouwd met het zogeheten 'Franse balkon' - dat je een deur naar binnen toe open kunt doen en aan de buitenkant een hekje zit, wat een 'balkon' oplevert van 5-10 centimeter. Enige pluspunt is dat je die deur open kunt doen zonder dat je direct naar beneden kunt vallen, maar een groot raam dat open kan is net zo effectief.
Op lokaties met ruimte worden vaak appartementengebouwen neergezet met een centrale binnentuin. Dan heb je tenminste iets, en vermoedelijk kijk je dan ook direct op je overburen.
Een berging is vooral praktisch. Hoewel ik al horode van 'flats'(die dan uiteraard een andere naam hebben) met parkeergelegenheid op niveau: gewoon met auto en al de lift in, en pas op je eigen verdieping in je eigen garage parkeren.

Geen opmerkingen: