dinsdag, augustus 12, 2008

'Bedorven eten blijft langer liggen in supermarkt'

AMSTERDAM - Klanten lopen in supermarkten grote kans voedsel te kopen waarvan de uiterste houdbaarheidsdatum is overschreden, schrijven de GPD-bladen dinsdag.
De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) erkent nauwelijks meer toe te komen aan inspecties van voedselveiligheid in supermarkten.
Het aantal controleurs is door bezuinigingen zo gedaald, dat bedorven groente, vlees en vis langer in de schappen kan blijven liggen.
(Bron)

Ho even... Ik dacht toch echt dat de winkel zelf verantwoordelijk is voor z'n spullen. Ja, de 'pakkans' is minder groot doordat er minder gecontroleerd wordt, maar een beetje goeie winkel zal zelf opletten.
Daarnaast weet je als klant vrij snel waar je wel en niet moet inslaan. Winkels hier in de buurt: 2 supermarkten, een Marokkaanse winkel, een slager, een toko.
De slechtste keuze op versgebied is vrijwel steeds die ene supermarkt. Vroeger ging het goed, maar al tijden is er ongemotiveerd personeel - dus als je om wat voor reden ook daar boodschappen doet, moet je erg goed op houdbaarheidsdata letten, goed kijken want soms staan dingen door elkaar, en opletten of de koeling wel koel genoeg staat. Daarnaast komt alle vlees uit de vriezer en ligt het te warm te ontdooien in de vakken. Ik ga er af en toe kijken naar de alfafa, ze hebben daar grotere verpakkingen en soms zijn die kraakvers. Maar het kan ook gebeuren dat vooraan gele alfalfa staat, verlept en wel, daarachter hele verse, en daar weer achter doosjes met bruin snot. Dan moet je dus eerst controleren of dat snot niet al over de bodem van het schap loopt, want dan hoef ik die verse alfalfa ook niet meer...
Gelukkig is er meer keuze hier en zijn we niet aangewezen op die ene winkel.

Geen opmerkingen: