dinsdag, augustus 12, 2008

Boete voor kerkdienst in bedrijfsloods

STOLWIJK - De gemeente Vlist heeft een bedrijf in Haastrecht een boete van 5000 euro opgelegd voor het houden van een evangelisch evenement in een leegstaande loods op een bedrijventerrein. Voor de dienst was geen vergunning aangevraagd.
De persvoorlichter van de gemeente heeft dinsdag een bericht daarover in het Nederlands Dagblad bevestigd. Het bedrijf Intervastgoed Midden-Holland bv maakte eerder deze week in een advertentie in regionale bladen bekend op drie zondagen in augustus in de loods 'evangelische evenementen' te willen houden.
De gemeente had de onderneming vorige week schriftelijk gewaarschuwd dat zij een boete zou opleggen als de eerste bijeenkomst op 10 augustus zou doorgaan.
In de loods kwamen tot voor kort ongeveer 150 gelovigen bijeen voor diensten van evangelisch centrum De Rivier. Daaraan kwam een einde nadat de rechter de bijeenkomsten had verboden.
Het echtpaar Coen en Carin van Hoogstraten stichtten De Rivier, nadat zij vorig jaar september uit de Protestantse Kerk in Nederland waren gestapt. Zij waren beiden predikant.
Tegen het echtpaar liep een kerkelijk onderzoek wegens hun opwekkingsdiensten, die veel belangstellenden trokken, maar onrust in hun kerkelijke gemeente veroorzaakten.
(Bron)

Geen opmerkingen: