zaterdag, september 06, 2008

Daklozen Rotterdam winnen voetbaltoernooi op de Dam

AMSTERDAM - Een team dakloze voetballers uit Rotterdam heeft zaterdag het voetbaltoernooi om de Dutch Homeless Cup op de Dam in Amsterdam gewonnen. In de finale wonnen de Rotterdammers met 4-2 van een daklozenteam uit Amsterdam-West.
De winnaars mogen in december in Melbourne gaan meestrijden om de wereldtitel. Tijdens het toernooi op de Dam streden acht teams bestaande uit dak- en thuislozen volgens een knock-outsysteem om de nationale titel.
Voorafgaand aan de finales waren al vijf landelijke competitieronden gespeeld.
Tickets voor de wereldkampioenschappen waren niet het enige doel van de daklozencompetitie; de organiserende stichting Meer dan Voetbal wil de daklozen door de sport helpen re-integreren in de maatschappij.
Volgens directeur Edu Jansing van de stichting is het initiatief een succes: van de 150 voetballers hebben inmiddels tien een re-integratietraject afgerond. Elf zijn er met een dergelijk programma bezig en dertig deelnemers hebben aangegeven binnenkort met een traject te willen beginnen.
"Daklozen kennen vaak een lange geschiedenis van persoonlijke problemen waardoor ze het dak boven hun hoofd hebben verlaten. Volledige re-integratie is een kwestie van lange adem," aldus Jansing.
(Bron)

Geen opmerkingen: