donderdag, oktober 01, 2009

Kinderen verdelen 15.000 euro op schoolplein

FRANKFURT - Vier kinderen van 10 tot 13 jaar hebben op weg naar school in het Duitse Frankfurt een envelop met bijna 15.000 euro gevonden. De inhoud daarvan verdeelden ze op het schoolplein.
Een van de scholieren kreeg echter spijt van het achterhouden van het geld en stapte naar een leraar, aldus een politiewoordvoerder donderdag.
De school riep de leerlingen daarna op het geld terug te geven. In eerste instantie kwamen de vier met 12.000 euro over de brug. Na een tweede oproep steeg dat bedrag tot 14.040 euro.
In de envelop zaten ook de identiteitspapieren en een visum voor China van een 33-jarige Afghaan uit Offenbach. De man werd opgespoord. Hij had het geld opgenomen voor zijn reis naar China.
De politie heeft de Afghaan het geld nog niet teruggegeven. De man moet eerst bewijzen dat hij inderdaad 15.000 euro heeft verloren.
Een politiewoordvoerder zei dat nog niet duidelijk is of de scholieren vindersloon krijgen, omdat ze niet direct met het gevonden geld naar de politie zijn gestapt.
(Bron)

Wel mooi dat ze het gingen delen. Maar als dat geld in een envelop met papieren zat, waarom zou het dan niet van die man zijn?

Geen opmerkingen: