vrijdag, oktober 02, 2009

Rechter buigt zich over tatoeage van 7-jarige

AMSTERDAM - Een rechter in Californië moet binnenkort beslissen of een vader die bij zijn 7-jarige zoontje een tatoeage liet zetten moet worden vervolgd wegens zware mishandeling. Deze week vond een pro forma-zitting plaats.
Ook de man die de tatoeage zette moest voor de rechter verschijnen. De vader en de tatoeëerder voerden aan dat er in juridische zin niet aan de aanklacht was voldaan, omdat de tatoeage niet zou gelden als blijvende verminking.
Ze stelden ook de vraag wat er pijnlijker is en blijvender gevolgen heeft: een tatoeage ter grootte van een kwartje, of jongensbesnijdenis.
De vader en de tatoeëerder werden in april gearresteerd. De twee zijn lid van een bende in Fresno. De tatoeage die de vader bij zijn zoontje liet zetten, op diens heup, is een van de symbolen van die bende.
De rechter liet weten nog eens goed over de zaak na te willen denken. Wanneer de twee verdachten worden vervolgd wegens zware mishandeling en schuldig worden bevonden, dan hangt ze maximaal een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.
(Bron)

Voor jongensbesnijdenis zijn nog bepaalde voordelen aan te voeren. Een tatoeage is in principe puur decoratief, en een kind van 7 zou je niet moeten willen tatoeëren.

Geen opmerkingen: