donderdag, december 10, 2009

Duitse dompteur zwaargewond na aanval tijgers

HAMBURG - In een dierentuin in het Duitse Hamburg is dinsdagavond laat een dompteur voor het oog van circa tweehonderd toeschouwers aangevallen door drie tijgers. De man overleefde de aanval, maar werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.
De gasten bij de circusvoorstelling inclusief etentje bewonderden het optreden van de 28-jarige dierentemmer met zijn vijf tijgers.
Paniek brak uit toen de dompteur plots struikelde en drie dieren zich op hem wierpen.
Pas toen aanwezigen brandblussers leeg spoten op de dieren gingen ze terug naar hun kooien en kon de dompteur ontzet worden uit zijn hachelijke positie.
De toestand van de temmer is kritiek. Hij heeft ernstige bijtwonden aan onder meer zijn bovenlichaam en een schedeltrauma. Ook is zijn linkerhand deels afgebeten. Twee toeschouwers raakten door de heftige gebeurtenis in een shock.
Het voorval doet denken aan het ongeluk dat Roy Horn, van het wereldberoemde duo Siegfried & Roy, in 2003 overkwam. Roy ontsnapte ternauwernood aan de dood toen hij door een witte tijger in de nek was gebeten tijdens een optreden in Las Vegas.
(Bron)

Sja, zielig misschien, maar het zijn wel wilde dieren, dus je neemt een risico.

Geen opmerkingen: