donderdag, december 10, 2009

'Grote ketens halen foie gras van kaart'

AMSTERDAM - Hotel- en restaurantketens als Marriot, NH Hotels, Van der Valk en Sheraton hebben schriftelijk toegezegd geen foie gras (ganzen- of eendenlever) meer op de menukaart te zetten.
Dierenbeschermingsorganisatie Wakker Dier heeft dat donderdag bekendgemaakt.
Foie gras is al jaren omstreden. De eenden en ganzen krijgen via trechters in de keel dwangvoeding toegediend zodat hun levers in korte tijd heel hard groeien.
Veel horecabedrijven serveren daarom de laatste jaren eenden- en ganzenlever die zogenaamd diervriendelijk is geproduceerd.
Het televisieprogramma Radar onthulde afgelopen week dat die lever net zo dieronvriendelijk is gemaakt. Ook bij dit product krijgen dieren trechters in hun keel. Ze zijn bovendien vaak kreupel omdat ze in kleine kooitjes worden gehouden met een traliebodem.
Wakker Dier zal regelmatig controleren of de horecabedrijven hun afspraken nakomen.
(Bron)

Kies gewoon voor biologisch vlees, veel simpeler. Iets duurder, maar je hoeft niet elke dag vlees te eten.

Geen opmerkingen: