vrijdag, januari 22, 2010

Eurlings wekt irritatie ChristenUnie

DEN HAAG - De ChristenUnie is vrijdag fel uitgevallen tegen minister Camiel Eurlings (Verkeer) over zijn uitlatingen over de kilometerheffing. Volgens Eurlings komt de heffing er niet als de ANWB de plannen afwijst.
Volgens de kleinste regeringspartij beslist de ANWB, die een ledenraadpleging over de kilometerheffing wil houden. daar niet over. ''De ledenraadpleging van de ANWB over de democratie laten beslissen. Zo werkt dat niet, minister.''
De heffing is een besluit ''waarover alle Nederlanders gaan: de fietsers, OV-gebruikers, wandelaars en automobilisten, ongeacht of ze wel of geen ANWB-lid zijn''.
Eurlings zei dat hij de steun van de ANWB erg belangrijk vindt. Als de minister aan draagvlak hecht, laat hij dan als de wiedeweerga aan voorlichting doen, stelt de ChristenUnie.
Fractieleider Arie Slob spreekt van 'wankelmoed'. De verkeersdrukte in de spits roept volgens hem juist om een instrument om het verkeer meer te spreiden over de dag en over de verschillende vervoersmiddelen.
,De minister weet heel goed dat de Tweede Kamer over de kilometerheffing gaat.'' Dit zegt PvdA-Kamerlid Lia Roefs.
''Wij gaan het wetsvoorstel behandelen. De dingen die de ANWB aanreikt, zijn welkom. Voor ons is draagvlak net zo goed belangrijk.''
Volgens Roefs is de ledenpeiling die de ANWB wil houden, geen referendum waar alleen met ja of nee kan worden geantwoord, maar een onderzoek. Maar het is volgens haar belangrijk dat mensen die voor de kilometerheffing zijn reageren. ''Nee-stemmers laten zich meestal meer horen.''
(Bron)

Ik snap wel dat Eurlings zegt: de ANWB is een belangenorganisatie, ik wil weten wat de leden vinden. Maar dan ook graag even Rover raadplegen over de OV-chipkaart.

Geen opmerkingen: