vrijdag, april 16, 2010

Duinbrand smeult ondergronds door

BERGEN - De brand in het duingebied tussen Bergen aan Zee en Schoorl smeult ondergronds door. Om die reden zijn sinds vrijdagmorgen half negen opnieuw blushelikopters actief in het gebied.
Ook is het aantal brandweermensen in het gebied opgevoerd. Dit meldde een woordvoerder van de gemeente Bergen vrijdag.
Volgens de woordvoerder hebben de hulpdiensten veel last van mensen die in het gebied niets te zoeken hebben.
Hierbij gaat het enerzijds om kijkers en anderzijds om met name fietsers die het gebied doorkruisen omdat het de kortste route naar hun bestemming is.
Gezien de inzet van de blushelikopters is dit levensgevaarlijk, aldus de woordvoerder. Zij doet een dringend beroep op mensen uit het gebied weg te blijven. De noodverordening blijft van kracht.
De politie heeft extra mensen ingezet in en rond de plaats van de brand. Zij treedt streng op tegen mensen die in het gebied niets te zoeken hebben.
Hoeveel politiemensen exact in de duinen aanwezig zijn, kan de gemeente niet zeggen.
Volgens de woordvoerder is de brand nog steeds onder controle en heeft het vuur zich niet uitgebreid. De brandweer verwacht vrijdag rond het middaguur te kunnen zeggen hoe lang de bluswerkzaamheden nog duren.
De brand in het duingebied tussen Bergen aan Zee en Schoorl ontstond woensdagmiddag en leek onder controle, tot het vuur donderdagmiddag weer oplaaide. In tegenstelling tot woensdag hoefden geen mensen te worden geƫvacueerd.
De schade aan het getroffen gebied is groot. Burgemeester Hetty Hafkamp van de gemeente Bergen sprak donderdag van een natuurramp.
(Bron)

Geen opmerkingen: