donderdag, april 15, 2010

Mensen van 'gemixt ras' aantrekkelijkst

AMSTERDAM – Mensen die een gemengde raciale afkomst hebben, worden over het algemeen beoordeeld als aantrekkelijker dan personen die zijn verwekt door twee ouders van dezelfde afkomst. Dat beweren Britse wetenschappers in een nieuwe studie.
De onderzoekers van de Universiteit van Cardiff verzamelden 1205 pasfoto’s van mensen met een blank, zwart of gemixt uiterlijk. Vervolgens lieten ze de foto’s door een groot aantal proefpersonen beoordelen op aantrekkelijkheid.
Uit het onderzoek bleek dat mensen van gemengde afkomst over het algemeen mooier en aantrekkelijker werden gevonden dan personen die geen gemixte achtergrond hadden. De resultaten van het experiment zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Perception.
Volgens de wetenschappers heeft de aantrekkelijkheid van mensen met een ‘gemixt ras’ te maken met genetische diversiteit. “De resultaten van het onderzoek lijken te bevestigen dat mensen die een diverse genetische achtergrond gemiddeld genomen als aantrekkelijker worden beschouwd”, verklaart hoofdonderzoeker Michael Lewis op BBC News.
Volgens Lewis is het goed mogelijk dat mensen met een diverse achtergrond daardoor ook succesvoller zijn in het dagelijks leven.
“Hoewel mensen met een gemixt ras maar een klein deel van de bevolking vormen, zijn ze sterk vertegenwoordigd in beroepen waarin de competitie erg groot is", aldus Lewis.
"Denk aan acteren en Hale Berry, en Formule 1-racen met Lewis Hamilton. En dan is er natuurlijk nog de politiek met Barack Obama.”
(Bron)

Geen opmerkingen: