vrijdag, april 16, 2010

Straf voor Holocaustontkennende bisschop

REGENSBURG - Een rechtbank in het Zuid-Duitse Regensburg heeft de omstreden Britse bisschop Richard Williamson veroordeeld tot een boete van 10.000 euro wegens het ontkennen van de Holocaust.
De geestelijke was zelf vrijdag niet aanwezig bij het proces. Zijn broederschap had hem verboden te komen, stelde zijn advocaat.
Voor zijn uitlatingen had Williamson al een boete van 12.000 euro gekregen, maar omdat hij die weigerde te betalen, moest de zaak voor de rechter komen.
De bisschop gaf begin vorig jaar in Duitsland een interview aan een Zweedse tv-zender waarin hij het bestaan van gaskamers in naziconcentratiekampen ontkende.
Ook zei hij dat in de kampen 'slechts' 200.000 tot 300.000 Joden waren gestorven. In Duitsland is het verboden de Jodenvervolging door nazi-Duitsland te ontkennen.
Williamson werd in 1988 uit de Rooms-Katholieke Kerk gezet, nadat hij tegen de wil van Rome tot bisschop was gewijd. Kort na het omstreden interview hief paus Benedictus XVI de excommunicatie echter op.
Dat leidde tot zoveel commotie dat het Vaticaan eiste dat Williamson publiekelijk en onomwonden afstand zou nemen van zijn uitspraken. Tot op heden heeft hij dat niet gedaan. Williamson is lid van de uiterst conservatieve broederschap Pius X.
(Bron)

Geen opmerkingen: