Vleeslijm voorlopig van de baan
BRUSSEL - Het Europees Parlement heeft voorlopig een stokje gestoken voor de komst van 'vleeslijm'. Dat gebeurde dinsdag in de parlementscommissie voor voedselveiligheid.
De Europese Commissie had voorgesteld om vleeslijm toe te staan. Met een soort eiwit kunnen slagers dan kleine stukjes vlees aan elkaar plakken tot een groot stuk.
''Een vies idee en gewoon consumentenmisleiding'', vindt Europarlementslid Kartika Liotard (SP). ''De lijm zal best veilig zijn, want het is een natuurlijk eiwit. Maar ik vind het bedrog: je denkt een stuk vlees te eten, terwijl je eigenlijk kleine plakjes eet.''
De parlementscommissie stemde met 31 tegen 21 tegen het voorstel. Na een stemming van het voltallige Europarlement eind mei moet een compromis volgen met de gezamenlijke EU-landen.
(Bron)
Maakt dat nou veel uit, of je een homp eet uit één stuk of een homp uit meerdere stukjes?
1 opmerking:
Ik snap dit niet helemaal want voor zover ik weet wordt er al veel 'geplakt' ook hier in Nederland, volgens dit bericht zou dat nog niet zijn toegestaan?
Een reactie posten