zaterdag, februari 19, 2011

Muziek moet schapen in Kamperveen kalmeren

KAMPERVEEN - Achtergrondmuziek moet schapen in Kamperveen kalmeren tijdens een autorally in maart. Vorig jaar werden veertig lammeren dood geboren, nadat tijdens het evenement schapen in paniek op de vlucht waren geslagen.
Dat meldden de gemeente Kampen en de betrokken boer donderdag. De boer heeft een schadevergoeding van de organisatie gekregen, maar hij vreest een herhaling.
De schapen schrikken vooral van plotselinge knallen in de uitlaten van de rallyauto's. ''Ik ga deze keer zo veel mogelijk lawaai in de stal maken om ze af te leiden'', aldus Engbert Morren.
Volgens de schapenboer komt de Tank S Rally zeer ongelegen. In maart en april lammeren zijn honderden schapen. ''De schapen vlogen met hun koppen tegen de hekken uit angst voor het geluid.''
De vereniging Streekbelangen Kamperveen maakte daarom bezwaar tegen de wedstrijd mede namens de boer. De gemeente Kampen was voornemens de vergunning te weigeren. ''We zien daar echter juridisch geen mogelijkheden voor'', aldus burgemeester Bort Koelewijn.
De organiserende Stichting Autosport Noordoostpolder is blij met de vergunning. ''We hebben het parcours enigszins gewijzigd en verwachten dat de overlast voor de schapenboer dit jaar minimaal zal zijn'', aldus een woordvoerder.
(Bron)

Geen opmerkingen: