zaterdag, maart 29, 2003

Brief versturen wordt duurder

HOOFDDORP - Een brief versturen wordt duurder. Monopolist op het gebied van briefpostverwerking TPG maakte zaterdag bekend dat versturen van een brief tot 20 gram 1 cent in prijs stijgt. Daarmee komt het tarief op 40 eurocent.
Aangezien er nog veel postzegels van 39 eurocent in omloop zijn, wordt er een speciale postzegel van 1 eurocent uitgegeven. Deze bijzondere serie postzegels verschijnt in een beperkte oplage en is vanaf dinsdag verkrijgbaar bij de postkantoren.
Volgens TPG is de prijsverhoging noodzakelijk door stijgende kosten. Door technische storingen heeft de levering van de nieuwe postzegels van 40 eurocent enkele weken vertraging opgelopen. De tarieven voor partijpost en pakketpost blijven ongewijzigd.
Jaarlijks wordt minder post verstuurd. TPG verwacht dat in 2020 het postvolume 20 procent is gedaald. Om deze klap op te kunnen vangen, moet TPG jaarlijks 320 miljoen euro besparen. Om dit voor elkaar te krijgen, gaat het bedrijf de komende jaren negenduizend postbodebanen vervangen door ongeveer 21.000 deeltijd-postbezorgers.
(Bron)

En die postzegel van 1 cent in beperkte oplage komt op 1 april uit? Hm.

Geen opmerkingen: