zaterdag, maart 29, 2003

Digitale schandpaal blijkt 1-aprilgrap

AMSTERDAM - De Amersfoortse website waarop allerlei criminelen virtueel aan de schandpaal worden genageld, blijkt een vervroegde '1-aprilgrap' te zijn, schrijft Webwereld op haar site. De projectgroep Veilig Amersfoort heeft dat vrijdag bevestigd, zo zegt een woordvoerster van de gemeente Amersfoort.
De digitale schandpaal zou een initiatief zijn van de projectgroep Veilig Amersfoort die de stad veiliger wilde maken door criminelen op een website te publiceren. Op de site zouden onder andere verkrachters, autodieven en drugsdealers worden afgebeeld.
De website waar dit alles geplaatst zou worden (www.veilig.amersfoort.nl) is inmiddels uit de lucht gehaald. Veel Nederlandse media zoals het ANP, enkele ochtendkranten en ook WebWereld berichtten eerder vandaag over 'Veilig Amersfoort'.
De burgemeester van Amersfoort, Van Vliet-Kuiper, reageerde verontwaardigd toen ze hoorde dat het om een uit de hand gelopen grap gaat. "We vinden het een zeer misplaatste grap", vertelt een woordvoerster van de gemeente. "Het is vooral misplaatst omdat het op 27 maart al is aangekondigd en er geen enkele verwijzing is naar 1 april."
(Bron)

Geen opmerkingen: