dinsdag, mei 13, 2003

En als ik dan toch fotootjes aan het uploaden ben: nog een leuke stadsfoto ;-)



Dit is een park in Utrecht, waar veel gedaan is aan ecologisch beheer. De gemeente zit krap, en heeft nu bedacht dat dat beheer toch wel veel geld kost. (Zou het duurder zijn dan lobbyen om de Tour hier te laten starten? Duurder dan het subsidiëren van FC Utrecht?) Donderdagavond vergadert de raad over het toekomstige beleid, en het is duidelijk dat ze naar een 'gewoon' maaibeleid willen.
Dat betekent dat de hooilanden, die nu twee keer per jaar gemaaid worden, voortaan gewoon als grasveld behandeld worden - regelmatig klepelen. Klepelen is een maaimanier waarbij het te maaien groen gehakseld wordt (inclusief de beesten die er eventueel in zitten; die hebben bij maaien de kans om weg te komen) en het maaisel blijft liggen.
Wat er dan gebeurt, heet verruiging. De velden die nu vol bijzondere planten staan, worden op termijn velden brandnetel en berenklauw. En fluitenkruid, wat je ook op deze foto ziet. Alleen staat op deze plek meer dan fluitenkruid, en dat zal verdwijnen als de gemeente haar zin krijgt.
De gemeente heeft wilde bezuinigingsplannen. Als ze allemaal doorgaan, sluiten er straks drie kinderboerderijen, en verdwijnen veel bijzondere planten.
En: als deze plannen allemaal doorgaan, voorzie ik het een en ander aan juridische procedures voor de gemeente.
Utrecht is best een leuke stad, maar soms een beetje erg dom.

Geen opmerkingen: