donderdag, mei 15, 2003

Tis weer perfect tuinweer. De spontaan opgekomen anijs bloeit vrolijk verder, en tot m'n grote vreugde blijken die vage groene kronkeltjes ineens in bloei te zijn geschoten: de vogelmelk die het vorig jaar absoluut vertikte om ook maar iets te doen, staat nu indrukwekkend te bloeien.
Zonder echte planning volgen de bloeiers elkaar netjes op - winterakonieten, krokussen, narcissen, tulpen, vogelmelk. Intussen is de sering uitgebloeid en zijn de paardebloemen fanatiek aan een tweede ronde begonnen. Ook de brandnetels bloeien, en ik zie er verdacht veel vlinders omheen fladderen.
De muurleeuwenbek heeft het stadium 'woekeren' bereikt, guldenroede en wilgenroos willen o zo graag de rest van de tuin begroeien.
Dan hèb je planten en loop je ze steeds overal uit te rukken ;-)
In diverse bakken binnen staan nog hordes zaaisels te wachten op uitplanten.
De katten doen buiten kruipdoorsluipdoor onder, in en door alle groen. De junglestijl lijkt ze heel goed te bevallen. Ze raken wel elke keer op tilt als er een spreeuw komt aanvliegen die onder het dak (drie verdiepingen hoger) een nest heeft. Zodra pa of ma er aankomt, beginnen de jongen te piepen, en ben ik blij dat katten niet tegen de muur kunnen opklimmen.

Geen opmerkingen: