vrijdag, mei 23, 2003

Kijk eens aan! Je bakt een C.V. op werk.nl en negeert het feit dat jouw opleiding niet in het rijtje voorkomt en een aantal van de door jou uitgeoefende functies ook onbekend zijn bij het CWI.
Dan klik je op 'persoonlijk zoeken', waarna de computer aan de hand van je C.V. vacatures zoekt. Je vermoedt dat het waarschijnlijk vooral callcenter-functies zullen zijn, omdat je lang op een callcenter en bij klantenservices hebt gewerkt.

Resultaat:
"Werk.nl heeft 100 passende vacatures voor u gevonden! Klik op de vacature voor meer informatie. Daarna kunt u doorklikken naar 'Solliciteren'"
Wauauauwww!

Call center medewerkers die representatief moeten zijn. (Daar werken ze zeker met de beeldtelefoon?)

Een perfect match: een telefonist die Nederlands, Italiaans en Duits spreekt. (Ik heb niets over die twee laatste talen gezegd - die spreek ik maar heel minimaal.)

Reserveringsmedewerker. Harde eis: vloeiend Japans. (Geen woord. O jawel - harakiri, sake. Niet aanbevelingswaardig lijkt me.)

En wat is dat toch met uitzendbedrijven in Breda voor functies in Maarssen, en bedrijven in Rotterdam voor werk in Amstelveen?

"Rijbewijs : B
Voor deze uitdagende en zeer veeleisende functie vragen wij minimaal Mbo+ of Hbo niveau in opleiding en ervaring. Uw spreek- en schrijfvaardigheid in de Russische, Engelse, Bulgaarse en Duitse taal is uitstekend te noemen!" (Ooit weleens een cursus Russisch gedaan ja, maar niet verder gekomen dan les drie en ook niet genoemd op het C.V., geen Bulgaars, nauwelijks Duits, geen rijbewijs. Toch past dit volgens het CWI voor 80% bij mijn ervaring en eisen.)

"Een baan van 18 uur voor full- en part-timers."

"Fulltime werk, 30 uur per week."
Of, erger: "Fulltime, 5 uur per week."

"Het zo correct en vriendelijk mogelijk te woord staan van klanten aan de telefoon. Zijn wensen zo volledig mogelijk invullen en verder ook attent maken op andere mogelijkheden om het arrangement verder te completeren."

Ook duiken her en der vacatures als kledingverkoper op. Raadselachtig.

Ik kom blijkbaar ook in aanmerking voor een baan waarbij een diploma servicemonteur of apothekersassistent een voorwaarde is.

Werk.nl, daar heb je wat aan!

Geen opmerkingen: