woensdag, mei 21, 2003

TT 105 Grootscheepse fouillering Schiphol

SCHIPHOL De marechaussee houdt vandaag op Schiphol een grootscheepse controle op verboden wapenbezit. De actie is mede gericht tegen gewapende criminelen die op de luchthaven drugskoeriers beroven.
De marechaussee heeft voor de actie zo'n 100 man ingezet. Verder nemen ME, speciale arrestatieteams en speurhonden deel aan de controles. Tot dusverre is één persoon aangehouden, die een geladen pistool op zak bleek te hebben.
Vanmiddag is de taxistandplaats bij de parkeergarage afgesloten. De circa 100 wagens zijn doorzocht en de chauffeurs gefouilleerd. Volgens de marechaussee hebben chauffeurs vaak wapens bij zich.

Ik hoorde een verklaring van een woordvoerder, op het radionieuws: "We hebben een afdeling met analisten, en die weten wanneer bepaalde vluchten binnenkomen". Is dat nou niet briljant? Daar zit dan een hele afdeling analisten voor. Wat voor opleding zouden ze hebben? Cursus Teletekstkijken (vanaf pagina 757)? Cursus statistiek, om te ontdekken dat vanaf IJsland weinig exotische dieren worden gesmokkeld?

Geen opmerkingen: