Linkse oppositie voorspelt sociale ramp
DEN HAAG - De linkse oppositiepartijen in de Tweede Kamer hebben keiharde kritiek geuit op het vrijdag gepresenteerde regeerakkoord van CDA, VVD en D66. De ingrijpende bezuinigingsplannen van 13 miljard euro leiden volgens PvdA, SP en GroenLinks tot een sociale ramp.
CDA-leider en beoogd premier Balkenende riep de vakbonden op niet massaal te gaan demonstreren op het Haagse Malieveld, maar gezamenlijk de economische recessie te lijf te gaan. “We moeten de dialoog zoeken.” SP-leider Marijnissen kondigde echter al aan het voortouw te willen nemen bij het maatschappelijk verzet.
[Er kunnen veel mensen op het Malieveld, da's geen probleem...]
Marijnissen rept zelfs van “het slopen van de zorg en de solidariteit en het pakken van de mensen met de laagste inkomens”. GroenLinks-fractievoorzitter Halsema vindt het ontoelaatbaar dat de hoogte van de uitkeringen niet langer automatisch is gekoppeld aan de lonen en noemt de harde aanpak van de WAO asociaal.
Uit het regeerakkoord bleek vrijdag dat WAO'ers die jonger zijn dan 45 jaar zoveel mogelijk weer aan het werk moeten en daarom een strengere keuring voor de kiezen krijgen. Het is voor het eerst dat de zogenoemde bestaande gevallen worden aangepakt.
[Ach ja, als je jonger bent dan 45 maakt het niet zoveel uit wat je hebt. Het is algemeen bekend dat een progressieve, invaliderende of uitputtende ziekte voor je 45e niks voorstelt. Al die jongere mensen in een rolstoel of in bed, dat zijn aanstellers en uitvreters, en die moeten hard aangepakt worden.
Ik vermoed weinig chronisch zieken of gehandicapten in de omgeving van de 'leiders'. En waar die gristelijke betrokkenheid en zorgzaamheid van het CDA is gebleven?]
Ook PvdA-leider Bos vindt dat het kabinet-Balkenende II doorschiet in de bezuinigingen en veel meer had moeten investeren in verbetering van de economie. “Onze ergste zorgen zijn vandaag bewaardheid geworden.” LPF-fractievoorzitter Herben mist een aanpak van de criminaliteit en hekelt het “knabbelen aan de hypotheekrenteaftrek”.
[Ik ben het zelden eens met Herben, en de rente-aftrek gaat mij persoonlijk niet aan, maar ik vind het wel gek dat de PvdA aan de hypotheken wil rommelen en keihard op haar donder krijgt van de partijen die dat zowat misdadig vinden - want dat zouden zij nóóóóóit doen. En nu?]
Het motto van het nieuwe kabinet is 'Meedoen, meer werk, minder regels'. Balkenende openbaarde deze slogan nadat vrijdag de Tweede-Kamerfracties van CDA, VVD en D66 definitief akkoord gingen met het regeerakkoord. Door loonmatiging wil het nieuwe kabinet de werkgelegenheid stimuleren, maar het Centraal Planbureau (CPB) heeft berekend dat daar tot 2007 weinig van terecht komt. Ook de economische groei krijgt geen impuls.
[Wáár is het dan in *****naam goed voor????]
Balkenende verdedigde desondanks de rigoureuze snoeiplannen, omdat zonder die ingrepen de gevolgen voor de burgers volgens hem nog veel ernstiger zouden zijn. “Als je de kostenexplosie in onder meer de zorg en de pensioenen nu niet aanpakt, krijg je pas echt problemen in de toekomst.”
De beoogde premier zal waarschijnlijk woensdag beginnen met het samenstellen van zijn kabinet.
Dittrich benadrukte net als Balkenende en VVD-leider Zalm dat er veel vertrouwen is tussen de drie partijen en dat de wil en bereidheid er is om de pijnlijke maatregelen te nemen die Nederland er weer bovenop moeten helpen. SP-leider Marijnissen vond deze sombere toon veel te overdreven. “We zijn geen Derde-Wereldland.”
(Bron)
Kort samengevat: dit is goed voor het land. Draai de luxueuze zorg terug en er gaan meer mensen sneller dood. Draai financiële voorzieningen terug en er komen meer mensen op straat te staan. Die geven dan niks meer uit want hebben geen geld meer, dus nog meer mensen in financiële nood, enzovoorts.
Gevolg: minder mensen, meer huizen leeg -> iedereen onderdak in een minder vol Nederland.
Als je op straat komt te staan, kun je maar beter gelijk de misdaad in en je laten pakken. Dan krijg je tenminste onderdak en eten. Voorlopig ook nog kostenloos.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten